top of page
AdobeStock_340851338.jpeg

TOIMINTA

Missiomme on, että jokaisella nuorella on yhteisö, johon kuulua, jossa tulee nähdyksi, kuulluksi, pidetyksi ja arvostetuksi.

 
Peliohjaimet

SEKASIN GAMING

Olemme Suomen suurin matalan kynnyksen apua tarjoava verkkoyhteisö yli 26 000 jäsenelle. Servulla lähetetään tuhansia viestejä päivittäin ja puheluissa vietetään runsaasti aikaa. Toiminta on jatkunut jo vuodesta 2018 asti.

Yhteisössämme on vahva tukemisen kulttuuri.

Meillä jäsenet tukevat toisiaan omaehtoisesti. Tarjolla on myös järjestettyä tukea sosiaalialan ammattilaisilta.  Avun lisäksi servulta on mahdollista löytää itselleen ystäviä ja peliseuraa. 

Moderoimme yhteisöä aktiivisesti, mutta rennolla otteella. Keskusteleminen on tehokkaampaa kuin hiljentäminen.

Emme usko toisinajattelijoiden ulos sulkemiseen, emmekä halua luoda muureja. Haluamme ylläpitää mielipiderikasta ja erilaisuutta arvostavaa yhteisöä.

YHTEISÖMME

Yhteisöllisyys ja tasa-arvo ovat meille tärkeitä ja siksi jokaisen ääni ja mielipide on tärkeä. Haluamme, että jokainen kokee olevansa tervetullut yhteisöömme. 

 

Kaikki ovat lähtökohtaisesti anonyymejä ja tunnistettavia vain nimimerkkinsä kautta. Jokainen voi itse päättää, kuinka paljon tai vähän itsestään haluaa kertoa muille.

 

Useimmissa yhteisöä ja serveriä koskevissa päätöksissä päätämme jäsenten kanssa yhdessä äänestyksillä. Kaikilla jäsenillä on myös mahdollisuus esittää yhteisöä koskevia parannusehdotuksia. Suosioon nousseet ehdotukset viedään äänestettäväksi. Yhdessä tekemällä ja päättämällä ollaan saatu aikaseksi Suomen paras yhteisö.

Vertaistuki
TUKI SERVULLA
Kuulokkeet

TUKI SERVULLA

Vertaistuki on mielestämme kaikkein tehokkain tukimuoto. Tuen saaminen toiselta, joka on kokenut tai kokee vastaavaa on parhaimmillaan erittäin arvokasta ja vilpitöntä. Vertaistuen vastaanottaminen ja antaminen tapahtuu yhteisössämme jokaisen omilla ehdoilla.

Meillä on lukuisia erilaisia keskustelukanavia ja osa niistä keskittyy toisten tukemiseen tai avun pyytämiseen. Yhteisössä vierailee myös auttamisen ammattilaisia, joiden kanssa pääsee juttelemaan #asiantuntijat -kanavalla.

Ylläpito pitää huolen siitä, että keskustelukanavilla juttelu

pysyy sopivan asiallisena. Keskustelu saa silti olla rosoista, emmekä halua, että liikaa joutuu varomaan sanojaan. Haluamme sallia  yhteisössämme mahdollisimman vapaan keskustelukulttuurin.

kollektiivi

SEKASIN KOLLEKTIIVI

Sekasin Kollektiivi on monialainen auttajien verkosto, jonka yhteinen missio on, ettei yksikään nuori jää pahan olonsa kanssa yksin. Tuemme nuoria verkossa monimuotoisesti Sekasin-chatissa, ryhmächatissa ja Discord-yhteisössä. Juuremme ovat YLE:n Sekasin-draamasarjassa ja missiohankkeissa. 

Toiminnassa on mukana sosiaali-, terveys- ja nuorisoalan ammattilaisten lisäksi suuri joukko opiskelijoita sekä vapaaehtoisia.Verkostoon kuuluu yli 50 toimijaa järjestöistä, seurakunnista, kunnista ja oppilaitoksista. Sekasin Kollektiivin koordinaatiosta vastaa MIELI Suomen Mielenterveys ry, Suomen Punainen Risti, Setlementtiliitto sekä SOS-Lapsikylä. Sekasin Kollektiivi perustettiin tammikuussa 2021.

Tietokone

TILASTOT 2023

26 219
JÄSENTÄ

Vuoden 2023 loppuun mennessä Sekasin-serverillä oli  jo yli 26 000 jäsentä.

11
YLLÄPITÄJÄÄ

Yhteisömme moderointi pyöri 11 ylläpidon jäsenen voimin. Apuna vapaaehtoiset moderaattorit.

2,3M
VIESTIÄ

Vuonna 2023 Sekasin-serverillä lähetettiin yli 2 miljoonaa viestiä yhteisömme kanavilla.

9
MODERAATTORIA

Vuonna 2022 Sekasin-serverillä oli 9 yhteisön jäsentä ylläpidon moderointitukena. 

2,8M
PUHEMINUUTTIA

Vuonna 2022 Sekasin serverin äänikanavilla vietettiin vajaa 3 miljoonaa minuuttia.

153
ASIANTUNTIJAA

Vuonna 2023 Sekasin-serverillä oli 153 asiantuntijaa tukemassa yhteisömme jäsenten hyvinvointia.

bottom of page